نقش نشانگر های رنگی تغذیه ای در کنترل بیماری دیابت

به گزارش وبلاگ گربه شیشه ای، با توجه به اهمیت سلامت مردم، نشانگر های رنگی تغذیه ای موجود بر روی بسته بندی محصولات غذایی در کنترل دیابت افراد می تواند موثر باشد، اما این نشانگر ها چگونه می تواند به کنترل این بیماری یاری نمایند؟

نقش نشانگر های رنگی تغذیه ای در کنترل بیماری دیابت

به گزارش وبلاگ گربه شیشه ای کرمانشاه؛ دکتر شهریار مستوفی اظهار کرد: سازمان غذا و دارو برای کنترل بیماری های غیر واگیر بصورت مستمر و کنترل شده به وسیله اجرای برنامه های عملیاتی اقدام به کاهش نمک، قند، چربی و اسید چرب ترانس در فرمولاسیون فراورده هایی که حاوی ترکیبات مورد نظر هستند، نموده است.

وی اضافه نمود: نشانگر رنگی تغذیه ای موجود بر روی بسته بندی محصولات غذایی از سه رنگ سبز ، زرد و قرمز تشکیل شده است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه بعلاوه ادامه داد: رنگ سبز به معنای (کم) است که ما را به انتخاب سالم هدایت می نماید، زرد به معنای (میانه) است که ما را به یک انتخاب نسبتاً خوب هدایت می نماید و قرمز به معنی (زیاد) است که انتخاب این ماده غذایی در افراد بخصوص بیماران دیابتی می بایست محدود گردد.

اوگفت: نشانگر رنگی تغذیه ای با توجه به پنج عامل مهم تغذیه ای که برای حفظ سلامت باید به آن ها توجه گردد انتخاب شده است که با نصب طرح نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی برچسب محصولات غذایی، مصرف کننده از محتوای انرژی، قند، چربی، نمک و اسید چرب ترانس آگاه می گردد.

دکتر مستوفی توضیح داد: تنظیم دریافت کالری روزانه و کالری مورد احتیاج منجر به حفظ وزن بدن می گردد، از آنجایی که کاهش وزن باعث بهبود عملکرد گیرنده های انسولین و در نتیجه کنترل قند خون می گردد آگاهی از اندازه کالری ماده غذایی دریافتی شما را در کنترل قند خون یاری می نماید.

وی بعلاوه گفت: دریافت بالای قند های ساده علاوه بر دریافت بالای انرژی و خطر اضافه وزن باعث افزایش سریع قند خون شده و عوارض این بیماری را دو چندان می نماید.

مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه خاطر نشان کرد: مدیریت هوشمندانه مصرف غذا های فرآوری شده و با نمک بالا (قرمز نشانگر رنگی) می تواند به کنترل فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت یاری کند.

او بعلاوه اضافه نمود: اسید های چرب ترانس، فرآیند هیدروژناسیون باعث به وجود آمدن دو شکل فضایی در اسید های چرب به فرم های سیس و ترانس می گردد که مصرف چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری کرونر قلبی را افزایش می دهد و باعث بالا رفتن سطح LDL و پائین آوردن سطح HDL خون می گردد.

دکتر مستوفی اظهار کرد: نصب برچسب نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی تمامی محصولات غذایی بسته بندی شده الزامی است.

منبع: جام جم آنلاین

به "نقش نشانگر های رنگی تغذیه ای در کنترل بیماری دیابت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نقش نشانگر های رنگی تغذیه ای در کنترل بیماری دیابت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید